HTML

Mobilházat veszünk!

Elmentünk és megtekintettük életünk első mobilházát.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.04.14. 00:00 mobilház

Az első élő mobilház-háztűznéző

Régóta foglalkoztatott bennünket (engem, Gina, és a kedvesem, Csabi) egy mobilház. Sokszor nézegettük az itthoni oldalakat, képeket, infókat, mekkora, mi hogy van benne, és úgy döntöttünk, hogy ma beülünk a kocsiba és elmegyünk a legközelebbi telephelyre megnézni egyet. Érden lakunk, Budapeste mentünk, ott is voltunk fél óra alatt.

Mikor odaértünk, egy házaspár épp nézelődött, de gyorsan ott termett a tulaj felesége, szóval VÉGRE teljes közelből és életnagyságban tekinthettünk meg 3 mobilházat is.
 
Mindhárom 2 szobás volt. Itt azt kell tudni, hogyha mobilházról beszélünk, és azt halljuk vagy olvassuk, hogy ez 2, az 3 szobás, akkor az annyit jelent, hogy 2 vagy 3 hálószoba van benne, és PLUSZ 1 NAPPALI, tehát 3 illetve 4 szoba.  Ergo mobilházéknál a nappali alapértelmezett. 
 
Vegyük sorra a helyiségeket.
A nappali amerikai konyhás, valamelyik tipusnál az étkező viszonylag szeparált. 
A konyha vagy több oldalon vagy vonal mentén helyezkedik el, folyosószerűen.
Itt egy kép a folyosószerűen elrendezett konyháról:
 
Van benne minden: mosogató, tűzhely, sütő, sok esetben szagelszivó, hűtű, szekrények. Itt minden a helyén van. 
 
Nekem ez a tipus jobban tetszik, minden kéznél, most is hasonló elrendezésben "dolgozok" a konyhában. 
 
De ez is szóba jöhet, ez is kézre álló, nem ez lesz a mérvadó:
 
A bútorok 90 %-ban beépitett bútorok. Na, itt meg is akadtunk egy pillanatra, mert ugye az itthon kapható mobilházak többsége Angliából származik. És ugye az angoloknak egy kicsit eltérő a lakberendezési stilusuk a miénktől, és hát azok a virágmintás-pettyes-ilyen olyan motivumos tapéták, nem beszélve a nappaliban lévő elég méretes ülőgarnitúra huzatáról és a hozzá passzoló drapériákról...... szóval én azt mondom, hogy legyen egy kicsit olcsóbb, és ezeket a részleteket idővel kicserélem.
  
 
Azért nem annyira vészes a helyzet, az újabb modellek gyártói erre már rájöttek, és vannak gyönyörű, divatos huzattal bevont bútorok, meg minimál stilusban kialakitott konyhák, csak hát ezekért jóóóó mélyen a zsebbe kell nyúlni.
 
Ilyenről is van kép, mintha az Otthon magazint lapozgatnám....
 
Hogy miért pont egy mobilházat szeretnénk venni, mikor már egy lassan 2 éves csodás kisfiunk is (Dani) van?
MERT 
-olcsóbb, mint bármi más
-ha 2-3 évig albérletben laknánk, egy mobilház árát dobánk ki az ablakon
-nem kell hozzá semmiféle engedély, egy csomó pénz, amit a hivatalokban kéne kifizetni, nálam marad :) és ettől BOLDOG VAGYOK
-ha van egy üres telked vagy egy jó ismerősöd vagy rokonod, akinek a telkén van kb. 40 nm szabad hely, akkor sima az ügy, egy kis barkácsolás, szerelvényezés és máris a sajátodban laksz
-JA, és ezt akár hitel nélkül is meg tudod csinálni!!!!!!
 
Holnap folyt. köv.

 

Szólj hozzá!

Címkék: anglia mobilház mobilhaz


A bejegyzés trackback címe:

https://mobilhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr401920621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása