HTML

Mobilházat veszünk!

Elmentünk és megtekintettük életünk első mobilházát.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.04.20. 15:06 mobilház

Nézzünk meg kívülről egy mobilházat!!!

Szerkezetileg a következőket lehet tudni:

  • A mobilházak felépítése: egy vas-, esetenként galvanizált alvázra van ráépítve a faszerkezetű ház. A külső réteg színterezett alumínium, ritkább esetben (az újabb és drágább típusoknál) speciális műanyag, melyek biztosítják a külső borítás korrózió mentességét és könnyű karbantartását. A belső fal farostlemez, mely tapétázva és/vagy festve van. A külső és a belső réteg között található egy faszerkezet, mely hungarocell és/vagy üveggyapot szigeteléssel van kitöltve. A szigetelés típusa és vastagsága függ az évjárattól, gyártótól és modelltől. A padlózat préselt furnérlemez / OSB lap, mely - helyiségtől függően – padlószőnyeggel vagy laminált parkettával, PVC-vel van burkolva.
  • A mobilháznak egy tengelye és két kereke van (egyes újabb és nagyobb típusoknál 2 tengely és 4 kerék).
  • Alapterület: 21 és 55 mközötti. Szélességük általában 3.05 vagy 3.70 méter, ritkább esetben 4 vagy 4.3 méter, hosszúságuk pedig 7 és 12.6 méter közötti lehet, belmagasságuk 2 és 2.2 méter, egyes újabbakan már 2.6 méter is előfordul. (Forrás: www.mobilhazak.hu)
  •  A régebbi típusoknál jellemző a 2 bejárati ajtó, 1 a nappaliba, 1 a hátsó részbe, a hálószobák felé nyílik, az újaknál van 1 bejárati ajtós kivitel is, ami a ház közepén van.

 

És ha valaki fix helyre teszi, vagy legalább pár évre egy adott telken szeretné használni a mobilházat, akkor nagy klasszul meg lehet csinálni a környezetét.

Példák és ötletek: itt az egyajtós kivitelnél ez a kis veranda nagyon hasznos, egy lábtörlő azért jól jön, mielőtt bemennénk a házba.

Az én személyes kedvencem a következő képen látható mobilház és környezete. Ilyenre vágyik a lelkem, persze nyáron asztallal, székekkel, napernyővel és a családommal:)

Most nézem csak, hogy itt a háttér egy tenger. Hmm, nem véletlen, véletlenek nincsenek. Legyen ez a következő projekt! 

Lehet már említettem, de ha nem akkor fontos, ősszel fogjuk megvenni a mobilházat! Akkor még ki tudok ülni egy-egy ebédre a teraszomra. Hihetetlen, de minden gondolatom e körül forog. Olyan jó lenne, ha írna ide olyanvalaki, aki már lakik mobilházban! Ossza meg a tapasztalát velem és az olvasókkal!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mobilhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr791937245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása