HTML

Mobilházat veszünk!

Elmentünk és megtekintettük életünk első mobilházát.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.04.15. 17:48 mobilház

Mobilház bemutatása 2. rész: NAPPALI

Akkor hát jöjjön a folytatás, de előtte még megosztom veletek mindazt, ami tegnap reggel, mikor a napi rutint végeztem el a lakásban (beágyazni, tiszta ruhákat leszedni a szárítóról, pakolni, tenni-venni), eszembe ötlöttek a következők:

  • hová fogom tenni a ruhaszárítót, mikor iyen esős, hideg, rossz idő lesz? A nappali közepén mégsem lehet állandóan.... Csabi azt mondta, majd feltesszük a franciaágyra, vagy szerelünk fel a folyosóra fregolit. OK...
  • hová teszem majd a vasalódeszkát? Ja, ezt el tudjuk dugni abba a kis szekrénybe, ahol a cirkó van. Na, két kardinális "anya" probléma meg is oldva. Hurrá!!!!!

Aztán az jutott eszembe, hogy az ülőgarnitúra alatti részeket, ahol nincs kihúzható ágy, ott meg kell csinálni kihúzhatósra, és akkor megint csak lesz egy csomó HELY!!!!!

Nos, az ötletelés után áttérek az exact dolgokra. Folytatom is a bemutatót a nappalival. Mint azt már emlitettem, beépített sarok ülőgarnitura van, ami az esetek 90 %-ában kihúzható, így 1-2 személy pluszban elfér, tehát itt is nyugodtan fogadhatunk vendégeket:)

A nappalink folyamatos fényárban úszik, 3 oldalról van ablak. Ez a hidegebb évszakokban előny, a nap melegíti a mobilházunkat, nyáron hátrány lehet, a sok napsütés felforrósíthatja mobilházunkat. Bár elviselhető kell legyen, hisz mobilházat alapvetően időszakos, üdülési célra találták ki. Persze ezeket is körbe lehet szigetelni, és akkor megoldott az egyébként is alacsony rezsi és a lakás "hőmérséklet-szabályzása". 

Nagyon klassz fotókat lehet csinálni, a fény csak úgy árad....A kép jobb alsó sarkába belóg az ebédlő pad és asztal.

Erről itt egy közelebbi:

Azt is megfigyelhetjük a mobilházakban, hogy az ülőgarnitúra követlen folytatása az ebédlő asztal és a hozzá tartozó ülőalkalmatosság.

Olyan MÁV étkezőkocsi feeling...

Persze ez alól van kivétel. Itt van rá néhány példa:

üljük körbe az asztalt, tök jó kis kártyapartinak ad helyszínt vagy itt a Pub feeling: 

 

Amit még a nappaliról érdemes tudni.

A fő fűtőegység itt található, a szekrénysorban vagy a tv-állvány alatt van beépítve.

Így:

Persze valahol ez már ki lett cserélve radiátorra és gázzal fűtenek, de lehet, manapság olcsóbb a villany. Úgyis hamar befűti a teret, hiszen a belmagasság 2,0-2,5 m között van szóval nem kell fentre fűteni. 

A burkolatokról néhány gondolat. A nappali és a szobák padlószőnyeggel borítottak, a vizes helyiségek pedig linózva vannak. Persze lehet a szőnyeg helyett szalagparkettát is letenni, ha valakinek ilyen jellegű igénye van. 

Azt hiszem, kiveséztem a nappalit, a fő életterünket, s közben eszembe jutott, hogy még sokan azt sem tudják, hogy néz ki egy mobilház kívülről.....

Igen, eltaláltad, a következő bejegyzésben kimegyünk, és kívülről mutatom meg azt, amit eddig bentről elemezgettem.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mobilhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr431924140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása